Gado gado is zo’n gerecht dat je eigenlijk altijd wel kunt eten. Je kan het zo zondig of gezond maken als je zelf wilt en het staat binnen een mum van tijd op tafel. Vroeger was ik er dól op en eigenlijk nog steeds. Deze gado gado met kip zal je niet teleurstellen, I promise. Liever vega? Vervang de kip door tempé of laat ‘m helemaal weg. Dit gerecht zit bomvol groenten en zelfgemaakte pindasaus is gewoon triljoen keer lekkerder dan zo’n potje uit de suup. Mama leerde me vroeger hoe je ‘m zelf maakt en sindsdien heb ik nooit meer anders gedaan. Dus pas op: na dit recept ben je hooked.
Hoofdgerecht | 25 minuten bereidingstijd
“Als je dit recept hebt geprobeerd ben je hooked”
Ingrediënten
Voor 2-3 personen
- een handje sperziebonen
- een handje taugé
- 1/2 komkommer, in halve plakjes
- 3 vastkokende aardappels, geschild en in gelijke stukken gesneden
- 2 of 3 eieren
- 1/4 bloemkool, in roosjes
- 300 gram kipdijfilet, in blokjes
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 teen knoflook, geraspt
- 1 theelepel gerapte gember
- 1 sjalot of kleine ui, gesnipperd
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel laos
- 3/4 theelepel korianderpoeder
- 3 eetlepels pindakaas
- 2 cm santen (kokos)
- zonnebloemolie
- zout en peper
- cassave kroepoek
- gebakken uitjes
En zo maak je het:
- Begin met het marineren van de kipdijfilet. Doe de kipblokjes samen met 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 theelepel sambal, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel ketjap, de geraspte gember en de geraspte knoflook in een kom. Roer om en laat even staan.
- Maak dan de pindasaus. Verhit een beetje olie in een steelpannetje op middelhoog vuur en fruit daarin de sjalot aan samen met de specerijen. Voeg vervolgens de theelepel sambal toe en draai het vuur iets lager. Doe de pindakaas erbij en laat smelten. Voeg dan 150 ml water toe, terwijl je blijft roeren. Na enkele minuten komt het samen. Verwarm zachtjes tot net onder het kookpunt. Doe de santen erbij en breng op smaak met 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel ketjap. Proef en breng als het nodig is verder op smaak met wat zout en peper. Verdun de saus eventueel met wat water. Houd de saus daarna warm, maar zorg dat hij niet gaat koken.
- Kook de eieren zoals je ze lekker vindt en zet nog een pan water op het vuur met flink wat zout. Kook eerst de aardappelen gaar en vervolgens de bloemkool en sperziebonen beetgaar. Doe de taugé in een vergiet en giet de groenten af op de taugé.
- Verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kip gaar en bruin. Verdeel de gekookte groenten, komkommer en aardappelen mooi over de borden en snijd de eieren in stukjes. Verdeel de stukjes ei over de groenten en schep de kip ernaast. Top af met flink wat pindasaus, gebakken uitjes en kroepoek. Serveer je gado gado met kip lauwwarm.
Wat vond je van dit recept? Laat het me weten in de comments!
Tip: Zit je in Aziatische sferen? Probeer deze snelle ramen met katsu kip en soja eieren eens!
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.