Vers van Lau

Global Food Made Local

Libanees brood met gehakt en koolrabisalade

Dit recept voor Libanees brood met gehakt en koolrabisalade is een echte topper. Vooral geschikt wanneer je geen zin of geen tijd hebt om te koken. Waarom? Binnen 15 minuten staat het al op tafel. Het gehakt is lekker kruidig en pittig en de koolrabisalade vult het gerecht perfect aan: het is fris, knapperig en zorgt voor de nodige vitamientjes op je bord. Top het geheel af met wat sesamzaad en je kunt aanvallen. Liever vega? Vervang het gehakt door vega(n) gehakt en geniet. Het Midden-Oosten op je bord!

Hoofdgerecht | 15 minuten bereidingstijd

Libanees brood met gehakt en koolrabisalade

“Perfect wanneer je geen zin of tijd hebt om te koken”

Ingrediënten

Voor 2-3 personen

  • 3 Libanese broden
  • 350 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel aci bibr salçasi (paprikapasta, Turkse supermarkt)
  • 1 theelepel chilivlokken (of Arabische variant)
  • 1 eetlepel za’atar
  • 1 koolrabi, geschild en grof geraspt
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepel Griekse yoghurt + extra ter garnering
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1/2 komkommer, in halve plakjes
  • sesamzaad, ter garnering
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

En zo maak je het:

  1. Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin het gehakt samen met de aci bibr salçasi, de chilivlokken en de za’atar. Het gehakt mag lekker knapperig worden. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Maak ondertussen de koolrabisalade. Doe de geraspte koolrabi samen met de mosterd, witte wijnazijn, Griekse yoghurt, mayonaise en geraspte knoflook in een kom. Roer om en breng op smaak.
  3. Besmeer de Libanese broden met wat Griekse yoghurt en schep hier de koolrabisalade bovenop. Verdeel de plakjes komkommer over de borden en maak af met het knapperige gehakt, de rode ui en sesamzaad. Serveer het Libanees brood met gehakt en koolrabisalade direct.

Ben benieuwd wat je van dit recept vind! Heb je vragen? Stel ze hieronder!

Fan van de Midden-Oosterse keuken? Wat dacht je van deze pita bowl met bloemkool?

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.