Vers van Lau

Global Food Made Local

Gebakken gnocchi puttanesca

Een tijdje terug deelde ik dit recept voor linguine alla puttanesca. Die goddelijke saus gaan we gebruiken om dit recept voor gebakken gnocchi puttanesca te maken. In een vispasta hoor je officieel geen kaas te gebruiken en gnocchi bakken is eigenlijk ook uit den boze, maar als we toch al vloeken in de kerk (net als bij deze cherrytomatenpasta); dan doen we het goed ook!

Hoofdgerecht | 30 minuten bereidingstijd

gebakken gnocchi puttanesca

“Dubbel vloeken in de kerk, maar dubbel en dwars waard”

Ingrediënten

Voor 2-3 personen

  • 500 gram gnocchi
  • 1 bol mozzarella
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • 1 chilipeper, in dunne ringetjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 5 tomaten, in kleine blokjes
  • 1 blik tonijn, uitgelekt
  • 2 eetlepels zwarte/kalamata olijven, grofgehakt
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 theelepel suiker
  • peper en zout
  • basilicum, ter garnering

En zo maak je het:

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe koeken- of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui, chilipeper en knoflook even aan en voeg dan de tomatenpuree toe. Ontzuur de tomatenpuree en doe daarna de blokjes tomaten erbij. Breng de saus aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
  2. Verhit ondertussen wat olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de gnocchi krokant. Je hoeft de gnocchi niet eerst te koken. Eventueel kun je nog wat extra olie toevoegen tijdens het bakken.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden (grillstand). Maak de saus af door de tonijn, olijven en kappertjes toe te voegen. Breng op smaak met de suiker en wat zout en peper en schep de saus door de krokant gebakken gnocchi.
  4. Schep de gnocchi in een ovenschaal en breek de mozzarella in stukjes. Verdeel over de gnocchi en schuif voor 5-10 minuten in de oven, of totdat de mozzarella mooi gesmolten is. Serveer de gebakken gnocchi puttanesca met verse basilicum en serveer.

Vertel me hieronder wat je van dit recept vindt!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.