“Maandag pastadag” dacht ik toen besloot dit receptje online te zetten. Nu heb ik nieuws voor je Lau: het is dinsdag. Toch verwarrend die paasdagen, ha! Anyway, deze cherrytomatenpasta met ansjovis en gochujang is er eentje hoor. Alle smaken van het palet komen langs en hij staat binnen no-time op tafel. Dubbel vloeken in de kerk, dat wel. Het is namelijk een pastaatje met een pittige Koreaanse smaakmaker en een pasta met vis én kaas. Best of both worlds vind ik!
Hoofdgerecht | 25 minuten bereidingstijd
“Dubbel vloeken in de kerk, maar dubbel en dwars waard”
Ingrediënten
Voor 2-3 personen
- 2 sjalotten, in dunne ringen
- 1 eetlepel boter
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel roomboter
- 1 eetlepel gochujang
- 5 ansjovisfilets
- 300 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 0,5 tl suiker
- zout en peper
- parmezaanse kaas en rucola, ter garnering
- 250 – 300 gram penne
En zo maak je het:
- Verhit de boter in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur. Voeg de sjalotten toe en fruit 5 minuten aan. Als de sjalotten mooi gekarameliseerd zijn voeg je de knoflook en de ansjovisfilets toe. Als het goed is smelt de ansjovis mooi weg in de pan.
- Doe vervolgens de lepel gochujang in de pan en roer even door. Als laatste voeg je de cherrytomaten en de suiker toe aan de pan. Laat zachtjes pruttelen. Voeg eventueel een scheutje water toe als de tomaatjes zacht zijn, zodat je een mooie saus krijgt. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Kook ondertussen de pasta al dente in gezouten water. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Schep nu de pasta door de saus en voeg een beetje van het kookvocht toe om een mooie glanzende saus te krijgen.
- Serveer de cherrytomatenpasta met ansjovis en gochujang direct en garneer met rucola en parmezaanse kaas.
Laat me weten wat je van dit recept vindt!
Tip: deze romige preipasta is ook heerlijk voor je pastamaandag!
Wat veel verschillende smaken in deze pasta, echt heerlijk! En ook nog eens gemakkelijk te maken. Ik was alleen vergeten de pasta en de saus in de pan te mengen, waardoor het een beetje een zooitje werd op het bord 🙂 Maar dat deed niets af aan de smaak! Ik raad dit recept van Lau zeker aan.
Antwoord van Vers van Lau
Meeega leuk om te horen! En de volgende keer maak je er gewoon iets minder een zooitje van;)