met citroen pangrattato en basilicum
Met het piri piri olietje dat je normaal op een Portugees kippetje smeert maak je de allerlekkerste piri piri pompoen! Je hoeft de pompoen alleen in plakken te snijden – dus geen gedoe met schillen, te besprenkelen met de olie en ‘m in de oven te schuiven. Na 20 minuutjes draai je de plakken een keer om, maak je de pangrattato en voor je het weet kan je aan tafel. Superlekker bij een pastaatje aglio e olio e peperocino (heb je gelijk je vitamientjes binnen).
Bijgerecht | 45 minuten bereidingstijd
“Piri piri: niet alleen lekker op kip!”
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 flespompoen
- 5 eetlepels piri piri olie
- peper en zout
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels broodkruim
- een halve theelepel zeezoutvlokken
- de rasp van een halve citroen
- 2 takjes basilicum
- 220 graden 40 min (laatste 10 op grill)
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden (boven-onderwarmte). Snijd de pompoen in plakken van ongeveer 1 cm dik. Je hoeft de pompoen niet eerst te schillen, maar verwijder wel even de pitten 🙂
- Leg de plakken pompoen op een bakplaat en wrijf ze in met de piri piri olie. Schuif de bakplaat voor 20 minuten in de oven en keer de plakken dan om. Schuif de plaat nu voor nog eens 10 minuten in de oven.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg het broodkruim toe. Bak het broodkruim krokant onder regelmatig omscheppen. Haal dan de pan van het vuur en voeg de citroenrasp en zeezoutvlokken toe.
- Zet de oven op grillstand en laat de pompoen nog kort karameliseren (ongeveer 10 minuten is voldoende). Haal de pompoen van de bakplaat, leg de plakken op een schaal en garneer met de pangrattato en basilicum.
- Serveer je piri piri pompoen direct of lauwwarm.
Laat me hieronder weten wat je van dit recept vindt!
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.