Vers van Lau

Global Food Made Local

Tropische smoothiebowl

met mama’s granola

Dit ontbijtje brengt je gelijk naar je vakantiebestemming van deze zomer! Hij is fris, zoet, romig en lekker koud. De bevroren banaan zorgt ervoor dat je ijsachtige substantie krijgt en dat wil je op een zonnige zomerdag. En het mooie is: deze tropische smoothiebowl is ook nog eens harstikke gezond. Je hoeft je dus niet schuldig te voelen als je ‘m op maandagochtend eet. Met een klein beetje voorbereiding staat-ie binnen 5 minuten op tafel. Enjoy!

Ontbijt | 5 minuten bereidingstijd

tropische smoothiebowl

“Deze smoothiebowl is een bounty eiland in een kommetje”

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

  • 1 banaan, gepeld en in stukjes ingevroren (doe dit de avond van te voren)
  • 1/2 mango, geschild en in stukjes
  • 2 passievruchten
  • 3 eetlepels yoghurt
  • een klein handje granola (mijn moeder maakt de allerlekkerste!)

En zo maak je het:

  1. Doe de bevroren banaan, samen met de halve mango, het vruchtvleees van 1 passievrucht en 3 eetlepels yoghurt in een blender. Mix tot je een gladde substantie krijgt. Als je het te dik vindt kun je nog een beetje yoghurt of een klein beetje water toevoegen. Is het te dun? Voeg dan nog wat extra bevroren banaan toe.
  2. Verdeel dit mengsel over 2 kommetjes. Garneer je tropische smoothiebowl vervolgens met een handje granola en het vruchtvlees van 1 passievrucht.
  3. Eet smakelijk!

Tip: Ga je uitgebreid brunchen? Maak een gepocheerd ei met ‘Nduja on-the-side!