Vers van Lau

Global Food Made Local

Spaghetti aglio olio e peperoncino

met gebakken courgette

Dit is Dennis’ all time favourite pasta. ZO simpel, maar ZOOOOO lekker! Maak ‘m wanneer je geen tijd hebt om lang in de keuken te staan en zorg dat je die avond niet hoeft te kussen met iemand die niet mee heeft gegeten ;-). Omdat pasta in Italië meer als voorgerecht wordt gegeten en wij Hollanders er liever een hoofdgerecht van maken, heb ik er gebakken courgette bij gemaakt om toch een beetje groente binnen te krijgen. Ik ben dol op spicy dus ik gebruik rawits in plaats van rode pepers, maar als je het iets minder pittig wil kun je gerust een mildere variant gebruiken (of de zaadlijsten verwijderen). Maak samen met mij deze spaghetti aglio olio e peperoncino!

Hoofdgerecht | 20 minuten bereidingstijd

spaghetti aglio olio e peperocino

“De simpelste, maar misschien ook wel de lekkerste pasta die er bestaat”

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 rawits, in dunne ringetjes (of rode pepers)
  • 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 200 gram spaghetti
  • 1 courgette, in plakjes
  • 50 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie
  • zout en peper

En zo maak je het:

  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de plakjes courgette goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op wat keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
  2. Verhit in diezelfde koekenpan een scheut olijfolie en fruit hierin de rawits kort aan, voeg dan de knoflookplakjes toe. Zorg dat je pan niet te heet wordt! De knoflook mag niet bruin worden, want dan wordt de smaak bitter. Voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe om het bakproces iets te vertragen. Zet het vuur laag of uit als de knoflook zacht is.
  3. Kook ondertussen de pasta al dente in zout water. Giet af en bewaar een soeplepel kookvocht.
  4. Doe de pasta bij de knoflook en pepers en roer goed om, voeg ook het kookvocht toe wat je hebt bewaard. Bestrooi met peper en zout.
  5. Dien de spaghetti aglio olio e peperoncino op, bestrooi met parmezaanse kaas en serveer samen met de gebakken courgette.

Eet je deze pasta als voorgerecht? Serveer kabeljauwstaart met vadouvan-venkelpuree als hoofdgerecht!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.