Vers van Lau

Global Food Made Local

Piri piri gambapasta

Vorige post liet ik je zien hoe je Portugese piri piri olie maakt. Met de overgebleven olie kun je deze piri piri gambapasta maken! Enne… dat wil je! Overigens is deze pasta ook heerlijk zonder Portugese olie. Gebruik dan je favoriete chilipepers (1 of 2, of misschien meer als je zin hebt in spicy!) in dunne plakjes met een flinke scheut lekkere olie en een eetlepel wittewijnazijn.

Hoofdgerecht | 15 minuten bereidingstijd

piri piri gambapasta

“Een pittige gambapasta voor een zonnige lentedag”

Ingrediënten

Voor 2 personen 

  • 4 eetlepels piri piri olie
  • 2 tenen knolook, in dunne plakjes
  • 12 gamba’s
  • een klont boter
  • een kneepje citroen
  • 5 gram peterselie
  • 150 gram linguine
  • zout en peper

En zo maak je het:

  1. Kook de linguine al dente in gezouten water (zo zout als de zee!). Giet de pasta af, maar bewaar wat pastawater.
  2. Zet een grote koekenpan op halfhoog tot hoog vuur. Voeg de piri piri olie toe samen met de knoflook. Als de knoflook en de olie geuren voeg je de gamba’s toe. Bak even mee.
  3. Voeg dan de boter en citroen toe samen met de linguine en een soeplepel pastawater. Roer om tot je een mooie saus hebt. De zetmeel in het pastawater zorgt voor een mooie binding in je saus!
  4. Breng de piri piri gambapasta op smaak met zout en peper, bestrooi met de peterselie en roer nog even om. Serveer direct!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.