Vers van Lau

Global Food Made Local

Pasta alla Norma 2.0

Jongens, houd je vast: met deze pasta alla Norma 2.0 blaas je je gasten van hun stoel af! En dat is geen geintje. Als je me een beetje kent, dan weet je dat ik gek ben op knapperig eten. Als je me nog niet zo goed kent… Ik ben zo’n type dat iedere dag een handje naturel chips eet, gewoon voor de crunch. Jep. Ik houd het meestal bij een handje. Ik had crunch cravings en Dennis had zin in pasta, dus het werd een beetje van beide. Je poft de aubergine 3 kwartier in de oven, om ‘m vervolgens te pletten, te paneren en te bakken in een laagje olie. Het resultaat? Gegarandeerd succes. Gratis tippie: deel de aubergine met iemand anders, zodat je nog wat ruimte overhoudt voor een happie pasta. Is het ook waard, dat beloof ik je. En schrik nou niet van de bereidingstijd! Als de aubergine in de oven zit, hoef je er niet eens naar om te kijken.

Hoofdgerecht | 60 minuten bereidingstijd

pasta alla Norma 2.0

“Voor alle cruchlovers out there”

Ingrediënten

Voor 3-4 personen

  • 2 aubergines
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 chilipeper, in dunne ringen
  • een klontje boter
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 1 theelepel suiker
  • 50 gram bloem
  • 1 ei, geklutst
  • 30 gram parmezaanse kaas, plus extra ter garnering
  • 5 blaadjes salie, fijngehakt
  • +-75 gram panko
  • zonnebloemolie
  • 250 – 300 gram linguine
  • 10 gram peterselie, grofgehakt
  • zout en peper

En zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Gooi de aubergines in het geheel op de bakplaat en kijk er 35-45 minuten niet naar om. Als ze een beetje gerimpeld zijn, dan zijn ze klaar. Maak ondertussen de saus.
  2. Verhit een klontje boter in de pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en chilipeper aan. Voeg de cherrytomaten toe, samen met een klein scheutje water en een theelepel suiker. Draai het vuur laag en laat een tijdje pruttelen, totdat de tomaatjes openbarsten. Voeg eventueel nog wat extra water toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de pan op laag vuur staan en schep af en toe om.
  3. Laat de aubergines een klein beetje afkoelen en trek dan voorzichtig het vel eraf. Houd de aubergines vast aan het kroontje en plet ze met een vork tot ongeveer 2-3 cm dikte. Zorg wel dat ze heel blijven. Bestrooi ze royaal met zout en peper.
  4. Zet 3 diepe borden klaar: 1 met bloem, 1 met het geklutste ei en 1 met een mengsel van panko, parmezaanse kaas, salie en nog wat zout en peper. Haal de aubergines eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het panko-mengsel. Druk een beetje aan en leg de aubergines op een schoon bord. Eventueel kun je ze nu nog 30 – 60 minuten in de koelkast bewaren. Even in de koelkast is goed voor de stevigheid van de paneerlaag, maar niet noodzakelijk.
  5. Verhit een laagje olie in een diepe koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Om te controleren of de olie heet is kun je een beetje panko in het vet gooien. Borrelt het? Dan kunnen de aubergines de pan in. Kook ondertussen de linguine in gezouten water al dente. Bak de aubergines een aantal minuten per kant goudbruin. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  6. Als de pasta gaar is voeg je deze toe aan de pan met saus. Voeg ook een lepel (of meer) kookvocht toe om een mooi gebonden saus te krijgen. Dien de pasta alla Norma 2.0 op en bestrooi met peterselie en extra parmezaanse kaas. Smakelijk!

Laat me weten wat je van dit recept vindt!

Tip: Nu ook verslaafd aan crunch en aubergine? Probeer deze citroenpasta eens!

5,0
augustus 23, 2024

Heerlijk recept!

Sayana
augustus 23, 2024

Dit was echt heel erg lekker!

Dennis