Knoflooksoep, je zal wel denken: “Maar daar ga je toch heeeeeel erg van stinken?” Mmmm.. misschien, maar ik heb nog nooit iemand horen klagen nadat ik dit soepje had gegeten. Ik at ‘m wel een keer met vriendinnen voordat we naar de kroeg gingen. Toevallig was er om ons tafeltje een hele hoop ruimte en bleef iedereen op afstand. Op eigen risico dus deze! Dit is in ieder geval een heerlijk soepje voor als je de hele avond niet meer de deur uit hoeft. Of schotel het je gasten voor, dan heeft niemand er last van 😉 Toch nog zoenen vanavond? Maak dan bijvoorbeeld venkelsoep!
Voorgerecht/soep | 30 min bereidingstijd
“There is nothing fresh bread and garlic soup can’t fix”
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1/2 winterwortel, in stukken gesneden
- 1/2 prei (witte deel), goed gewassen en in stukken gesneden
- 1 bol knoflook, gepeld en de tenen geplet
- een klontje roomboter
- 1 eetlepel bloem om te binden
- 100 ml houdbare slagroom
- 1 liter groentebouillon
- een paar blaadjes peterselie ter garnering
En zo maak je het:
- Begin met het fruiten van de winterwortel, prei en knoflook. Doe de groenten in een soeppan met een klontje boter en laat langzaam garen. Zorg dat de groenten niet verkleuren maar wel lekker zacht worden, meestal duurt dit een minuut of 20. Maar neem vooral de tijd als je tijd hebt! Hoe langer ze opstaan, des te lekkerder wordt je soep!
- Voeg de bloem toe aan de pan en roer goed om. Geef de bloem even de tijd om gaar te worden, een paar minuten is voldoende. Als de bloem gaar is voeg je de groentebouillon toe. Laat de soep dan even doorkoken.
- Pureer de knoflooksoep met een staafmixer of blender helemaal glad. Voeg 100 ml slagroom toe en breng verder op smaak met zout en peper.
- Garneer de soep met wat peterselie en serveer ‘m gelijk.
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.