Zoals je misschien weet haaaaaat ik het als ik eten weg moet gooien. Dat probeer ik dan ook zo goed mogelijk te voorkomen. In deze kleurrijke parelcouscous-salade met meer dan baba ganoush kun je (zoals in meer van mijn recepten) al je restjes uit de koelkast opmaken. Smaken uit het Midden-Oosten vind je terug in dit gerecht, hij is perfect voor bij een BBQ, als lunch of als lichte maaltijd en extra lekker met Libanees platbrood.
Salade | 50 minuten bereidingstijd
“Van de kleuren van deze salade krijg je gelijk trek toch?”
Ingrediënten
Voor 3-4 personen
Voor de meer dan baba ganoush
- 2 aubergines, in de lengte gehalveerd en kruislings ingesneden
- 2 tenen knoflook, ingepakt in aluminiumfolie
- 1 ui
- 2 rode paprika’s (of andere kleuren)
- 3 tomaten
- 1 el tahini
- sap van een halve citroen
- zout en peper
Voor de parelcouscous salade
- 225 gram parelcouscous, bereid volgens de verpakking en met koud water afgespoeld
- 225 gram halloumi, in plakken
- 1/4 rode kool, in dunne reepjes
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 gele paprika, in stukjes
- 1 rode ui, in halve ringen
- +- 100 gram rucola
- 200 gram rode druiven
- 1/2 el piment
- 1/2 el kaneel
- 1 el za’atar
- 2 el honing
- 2 el wittewijnazijn
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- zout en peper
- olijfolie
En zo maak je het:
- Voor de meer dan baba ganoush verwarm je de oven voor op 200 graden en leg je de aubergines met de ingesneden kant naar boven op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg de knoflook ook op de bakplaat. Zet +- 20 min in de hete oven.
- Voeg vervolgens de ui, paprika en tomaat toe en zet nogmaals 20 min in de oven. Schep af en toe om. Neem de bakplaat dan uit de oven en laat iets afkoelen.
- Doe de groenten samen met de tahini en citroen in een keukenmachine en pureer tot een grove puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Voor de salade gril je de plakjes halloumi in een hete grillpan, laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng de druiven met 1 el honing, 1 el wittewijnazijn, de knoflook, een scheutje olijfolie en zout en peper. Gril vervolgens de druiven in dezelfde pan totdat ze mooie grilstrepen hebben. Zet apart.
- Maak een dressing van 1 el wittewijnazijn, een scheutje olijfolie, de piment, de kaneel en 1 el honing. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng alle overige ingrediënten in een schaal. Mix net voor het opdienen de dressing door de salade eveneens als de halloumi en gegrilde druiven. Serveer je kleurrijke parelcouscous-salade direct!
Tip: deze larb van tempeh met rijstnoedels is ook mega geschikt voor bij de BBQ!
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.