met citroen en tijm
Vorige week was het heerlijk weer en heb ik een nieuwe verslaving ontwikkeld (zie dit recept). Ik had het groen van 4 preien over en ik wilde er graag iets mee maken voordat ze zouden vergaan onderin de koelkast. Het werd een groen preisoepje en ik moet toegeven; hij is goeeeeed. Dus heb je 100 geblakerde preien gemaakt en wil je niets verspillen, of wil je een keer een ander soepje: maak deze soep van het groen van de prei! De enige supertip die ik je mee wil geven is dat je de prei heeeeel goed moet wassen. Niemand wil knarsentandend soep eten 😉
Voorgerecht/soep | 10 minuten bereidingstijd
“Soep van het groen van de prei; zero waste!”
Ingrediënten
Voor 4 personen
- Het groen van 4 preien, goed gewassen en in stukken gesneden
- 3 tenen knoflook, gepeld
- Een klontje roomboter
- ½ pakje houdbare slagroom
- 1 liter groentebouillon
- 2 eetlepels citroensap
- 4 takjes tijm
- zout en peper
En zo maak je het:
- Fruit de prei en knoflook aan in een klontje roomboter in een soeppan op laag vuur. Als de prei zacht is (na ongeveer 5 tot 10 min) voeg je de bouillon toe.
- Breng het geheel aan de kook en pureer de soep met een staafmixer. Als je ‘m te grof vind kun je deze door een zeef drukken. Giet de slagroom in de pan en roer om.
- Vervolgens breng je de soep van het groen van de prei op smaak met zout, peper en het citroensap. Dien ‘m op en garneer alle kommen met een geurig takje tijm.
Wat vond je van dit recept? Laat het me hieronder weten!
Tip: zin in een makkelijk hoofdgerecht voor na dit soepje? Maak deze gebakken gnocchi!
Zonde om het groen van de prei weg te doen, dit is een heerlijk, makkelijk en snel recept
Antwoord van Vers van Lau
Dankjewel Tilleke! En inderdaad ontzettend zonde om weg te gooien