Vers van Lau

Global Food Made Local

Geblakerde spitskool met citroen-peterselieboter

De hoeveelheid boter in een gerecht kan wat mij betreft nooit teveel zijn. Zo kun je zelfs met een vergeten spitskool in de groentela van je koelkast iets superlekkers maken! Deze geblakerde spitskool met citroen-peterselieboter staat binnen no time op tafel. De citroen-peterselieboter maak je in de kleine kom van je keukenmachine of in je hakmolen en verder heb je alleen een koekenpan en een vergeten spitskool nodig 😉

Bijgerecht | 10 minuten bereidingstijd

geblakerde spitskool met citroen-peterselieboter

“Met deze boter fleur je zelfs de vergeten groenten uit je groentela weer helemaal op”

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 plakken spitskool van 1 cm dik (over de lengte gesneden)
  • 1 teen knoflook
  • 75 gram boter, op kamertemperatuur
  • 5 gram peterselie
  • 1/4 citroen, sap en rasp
  • zout en peper
  • olijfolie

En zo maak je het:

  1. Doe de boter samen met de peterselie, citroensap, citroenrasp, knoflook, zout en peper in de kleine kom van je keukenmachine of hakmolen. Draai de boter glad.
  2. Verwarm ondertussen een koekenpan op hoog vuur. Smeer beide kanten van de plakken spitskool royaal in met olijfolie. Als de pan heet is leg je de spitskool erin. bak elke kant ongeveer 3 min totdat je zwartgeblakerde stukjes ziet. Keer de spitskool voorzichtig om.
  3. Voeg dan de citroen-peterselieboter toe, laat smelten. Houd je pan een beetje schuin zodat je de gesmolten boter met een lepel opnieuw over de spitskool kunt schenken. Haal de plakken voorzichtig uit de pan en dien je geblakerde spitskool met citroen-peterselieboter op.

Tip: Wil je nog een kleurrijk bijgerecht op tafel? Misschien is deze geroosterde flespompoen met burrata en chili-olie wat voor jou!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.