Vers van Lau

Global Food Made Local

Chocolademousse met spicy aardbeiencoulis

en crumble

Je kent misschien wel die chocoladerepen met chilipeper erin. Ik ben gek op chocolademousse, dus ik maakte een mousse met een spicy verrassing. De chocolademousse zelf is redelijk klassiek, maar de aardbeiencoulis die erop zit is spicy! Voor meer structuur in het gerechtje en een lekkere crunch voegde ik nog een crumble toe. Zeg niks tegen je gasten en laat ze raden wat het geheime ingrediënt in dit dessert is! Met deze chocolademousse met spicy aardbeiencoulis en crumble steel jij sowieso de show vanavond!

Dessert | 20 minuten bereidingstijd | 3 uur wachttijd

chocolademousse met spicy aardbeiencoulis

“Laat je gasten raden wat het geheime ingrediënt is!”

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 150 gram pure chocolade
  • 150 gram slagroom, half opgeklopt met 1 eetlepel suiker
  • 3 eieren, gesplitst
  • 6 eetlepels suiker
  • 100 gram bevroren aardbeien
  • 0,5 chilipeper, in dunne ringetjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 60 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • een snufje zout

En zo maak je het:

  1. Smelt de chocolade au bain marie. Laat de chocola hierna iets afkoelen.
  2. Klop de 3 eigelen in een andere kom au bain marie op met 1 eetlepel suiker tot je een mooi luchtig en lichtgeel mengsel hebt. Vervolgens spatel je de gesmolten chocolade in delen door het opgeklopte eigeel.
  3. Klop het eiwit met 1 eetlepel suiker op tot je stijve pieken hebt en spatel ook dit in delen door het chocolade-eigeelmengel.
  4. Spatel als laatste de half opgeklopte slagroom door de basis van je chocolademousse. Giet de mousse in kleine glaasjes en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  5. Smelt 10 gram boter in een pannetje en doe daar de chilipeper bij. Voeg vervolgens de aardbeien toe, samen met 1 eetlepel suiker, de citroensap en 2 eetlepels water. Breng aan de kook en pureer de coulis glad met een staafmixer. Laat eventueel nog iets inkoken en laat de coulis dan afkoelen.
  6. Meng 50 gram in kleine stukjes gesneden koude roomboter met 50 gram bloem, 2 eetlepels suiker en een snuf zout tot je kruimels krijgt. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de kruimels op een met bakpapier beklede bakplaat in 15-20 min krokant en bruin.
  7. Dien de chocolademousse op met de spicy aardbeiencoulis en crumble. Garneer eventueel met wat rood fruit.

Tip: op zoek naar een licht culinair dessert? Maak deze mille-feuille van brickdeeg!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.