Vers van Lau

Global Food Made Local

Auberginesalade met serranoham en burrata

Deze auberginesalade met serranoham en burrata is een échte allrounder. Eet ‘m als lunch, bijgerecht, lichte maaltijd, als onderdeel van een uitgebreide (Paas)brunch of als voorgerecht tijdens een lekker lentedinertje. De zoute serranoham is in perfecte balans met de supercreamy burrata, de zoete balsamico crème en de knapperige pijnboompitjes. De aubergine maakt de salade helemaal af! Serveer er een geroosterd desembroodje bij and you’re good to go 🙂

Brunch/lunch | 15 min bereidingstijd

auberginesalade met serranoham en burrata

“Aubergine en burrata, wat wil een mens nog meer?”

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 aubergine
  • 1 bol burrata
  • 80 gram serranoham
  • een klein handje pijnboompitten
  • 50 gram veldsla
  • balsamico crème
  • olijfolie
  • peper en zout

En zo maak je het:

  1. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken. Bestrooi de plakken met zout, zodat het vocht er wat uit trekt.
  2. Bak in een droge koekenpan op middelhoog vuur de pijnboompitjes bruin. Blijf erbij, want ze verbranden snel! Laat de pijnnboompitjes even afkoelen op een bordje.
  3. Verhit dan een scheutje olijfolie in de koekenpan die je zojuist hebt gebruikt en bak de aubergine om en om bruin. Laat de plakken uitlekken op keukenpapier.
  4. Verdeel de veldsla over een ondiep bord of schaal en plooi de aubergine, verdeel de plakken tussen en over de sla. Doe hetzelfde met de plakjes serranoham.
  5. Bestrooi de salade met de pijnboompitten en leg de bol burrata bovenop. Scheur de bol een beetje open en besprenkel de salade met olijfolie (extra vierge) en balsamico crème.
  6. Breng de salade op smaak met zout en peper en serveer direct.

Heb je vragen over dit recept? Stel ze in de comments!

Tip: Maak je dit gerecht als onderdeel van een uitgebreide (Paas)brunch? Serveer mijn burnt bruschetta erbij!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.