Vers van Lau

Global Food Made Local

Wentelteefjes van suikerbrood

Wentelteefjes van suikerbrood zijn perfect voor de zondagochtend. Eigenlijk voor elke dag, maar omdat ze niet echt gezond zijn zou ik je dat niet aanraden;-) Anyway, deze móet je proeven. Ik beloof je dat je geen spijt zult krijgen, dit is al jaren mijn lievelingsontbijt. Ook als je suikerbrood al wat langer op het aanrecht ligt kun je er geweldige wentelteefjes van bakken! Toch zin in een lichter ontbijtje? Misschien is deze tropische smoothiebowl wat voor jou!

Ontbijt | 10 min bereidingstijd

wentelteefjes van suikerbrood

“Het perfecte zondagochtend-ontbijt als je het mij vraagt”

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 4 of 6 sneetjes suikerbrood (afhankelijk van hoeveel trek je hebt;-))
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • kaneel
  • suiker
  • roomboter

En zo maak je het:

  1. Klop in een diep bord het ei los samen met de melk en wat kaneel.
  2. Haal de sneetjes suikerbrood door je melkbeslag en laat ze daarna even in het mengsel liggen, totdat ze voldoende hebben opgenomen (ze mogen lekker zompig worden).
  3. Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan. Bak als de boter bruin begint te worden de wentelteefjes om en om goudbruin.
  4. Meng ondertussen een paar eetlepels suiker met een theelepel kaneel. Bestrooi de wentelteefjes van suikerbrood met de kaneelsuiker en serveer direct.

Smullen! Wat is jouw lievelingsontbijt? Eet jij elke ochtend hetzelfde of pak je in het weekend wat meer uit? Laat het me hieronder weten!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.