Ben je op zoek naar een gezond tussendoortje wat niet megaduur is of erg tijdrovend om te maken? Look no further! Deze supersnelle pindakaasrepen zijn binnen 5 minuten klaar om een uurtje op te stijven in de koelkast. Lekker met chocola, kokos en extra pinda’s! Perfect om mee te nemen naar je werk; net als deze kleurrijke parelcouscous-salade die ik laatst postte.
Tussendoortje | 5 minuten bereidingstijd | 1 uur opstijven
“Supersnelle pindakaasrepen voor élk moment van de week”
Ingrediënten
Voor 8 repen
- 3 eetlepels pindakaas
- 50-100 gram havermout
- 10 gram roomboter (deze kun je e.v.t. weglaten)
- 2 eetlepels honing
- 4 eetlepels kokos, plus extra om te bestrooien
- een handje pinda’s, grofgehakt
- 50 gram pure chocolade, gesmolten
En zo maak je het:
- Smelt de pindakaas samen met de boter op laag vuur in een steelpannetje.
- Als dit gesmolten is voeg je 50 gram havermout, de honing en de kokos toe. Zet het vuur uit en roer om met 3/4 van de gehakte pinda’s.
- Doe het mengsel in een plastic bakje waar het in past en druk het mengsel goed aan. Besmeer vervolgens met de gesmolten chocolade en bestrooi met wat kokos en de overgebleven pinda’s.
- Laat je supersnelle pindakaasrepen minimaal een uurtje opstijven in de koelkast. Snijd in repen en geniet!
Tip: Wikkel je repen in bakpapier, zodat je ze gemakkelijk mee kunt nemen!
Als je 30gr zuurdesem voedt en dan op hoogtepunt in koelkast zet, kun je die dan binnen een week uit koelkast halen, bijvoeden met bijv. 60/60 of meer(?), en moet dat zuurdesem dan te gebruiken zijn als dat binnen die 6-12 uur verdubbeld is?.
Antwoord van Vers van Lau
Hi Anne-Marije. Als je je starter op z’n hoogtepunt in de koelkast zet, blijft hij in principe nog tot een week bruikbaar. Waarschijnlijk is dat niet genoeg starter voor een brood, dus als je ‘m vervolgens bijvoedt met bijvoorbeeld 60/60, dan kun je die direct weer gebruiken als het verdubbeld is. Mijn starter staat meestal 2 weken in de koelkast. Ik voed ‘m dan vaak ‘s avonds met 300/300 (ik maak grotere batches in één keer) en dan kan ik er de volgende ochtend direct mee aan de slag! Het is een kwestie van uitproberen wat werkt voor jouw starter in combinatie met de temperatuur in huis. Succes met bakken!
Zonde om het groen van de prei weg te doen, dit is een heerlijk, makkelijk en snel recept
Antwoord van Vers van Lau
Dankjewel Tilleke! En inderdaad ontzettend zonde om weg te gooien
Heerlijk recept!
Dit was echt heel erg lekker!
Lekker veel info en duidelijk geschreven . En ik heb een vraag. Ik wil een ei toevoegen aan Zeeuwse bolus deeg omdat ze te droog zijn naar mijn zin. Helpt dat en op wat voor temp moet het gebakken worden?
Antwoord van Vers van Lau
Dankjewel Karen! Je zou ei kunnen proberen om extra vocht toe te voegen. Anders kan meer melk/water ook helpen. De temperatuur waarop je ze bakt blijft hetzelfde. Misschien helpt het ook om ze ietsje korter te bakken? Of meer suikersiroop toe te voegen na het bakken? Ik heb ook wel eens gehoord dat bakkers de bolussen onder plasticfolie laten “zweten” na het bakken. Zo blijven ze ook lekker klef;) succes!