met komkommersalsa en rode kool
Bloemkool hoeft echt niet meer zo saai te zijn als vroeger, toen je ‘m gekookt op je bord kreeg naast wat aardappelen en een stukkie vlees. Bloemkool is supergeschikt als vega alternatief in bijvoorbeeld een taco! Zo zijn ook deze spicy chipotle-bloemkooltaco’s geboren. Officieel zijn de taco’s in Mexico gemaakt van maismeel en zien ze er zéker niet zo uit als onze tortillawraps, maar soms heb je gewoon ff geen zin om zelf taco’s te maken. Wil je weten hoe je zelf maistortilla’s maakt? Check dan mijn recept voor cochinita pibil van jackfruit eens!
Hoofdgerecht | 30 minuten bereidingstijd
“Bloemkool hoeft echt niet saai te zijn”
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 1/2 bloemkool, in roosjes
- 2-3 chipotlepepers in adobosaus, fijngehakt
- 1 limoen, sap en rasp
- 2 eetlepels honing
- zonnebloemolie
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- korianderpoeder
- 1/2 komkommer, in kleine blokjes
- 10 gram korianderblaadjes, fijngehakt
- 1/4 rode kool, in dunne reepjes
- 3 eetlepels griekse yoghurt
- 1 theelepel komijn
- 2 tortilla’s
- zout en peper
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de chipotlepepers met het sap van een halve limoen, de honing, het gerookte paprikapoeder, de korianderpoeder, zout, peper en een scheutje zonnebloemolie.
- Verspreid de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat. besprenkel met de chipotle-dressing en hussel goed om. Schuif in de oven voor +- 20 min tot de bloemkool beetgaar is en gebrande randjes heeft. Schep halverwege om.
- Maak ondertussen de komkommersalsa. Meng de komkommer met het sap en de rasp van een halve limoen en het korianderblad. Breng op smaak met zout en peper en zet even apart.
- Hussel de rode kool om met de griekse yoghurt en de komijn. Zet apart.
- Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de tortilla’s om en om totdat ze zwartgeblakerde randjes en plekjes hebben. Als je een gasfornuis hebt kun je dit ook direct boven het vuur doen.
- Leg een tortilla op een bord, schep daar de rode kool en komkommersalsa op en vervolgens de bloemkool. Serveer je spicy chipotle-bloemkooltaco’s en geniet!
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.