Ik moet eerlijk toegeven: biet en ik zijn nooit vrienden geweest. Met geitenkaas heb ik nóg minder, dus ik ben nooit enthousiast geworden van de klassieke bietencarpaccio met geitenkaas. Daarom heb ik een versie gemaakt die iedereen lekker vindt! Zonder geitenkaas en zonder de overheersend aardse smaak die biet soms kan hebben. Deze kortgepekelde bietencarpaccio met bloedsinaasappel-ricotta wordt je nieuwe lievelingsvoorgerecht! Hij is lekker zomers, fris, zoet, en heeft een klein zuurtje. De ricotta brengt alles op een fijne manier samen en de walnoten zorgen voor een goede crunch!
Voorgerecht | 10 min bereidingstijd | 60 min wachttijd
“Biet en ik zijn nooit vrienden geweest, tot ik dit maakte!”
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 2 rode bieten, geschild en dun geschaafd op de mandoline
- 250 ml water
- 250 ml azijn
- 2 eetlepels suiker
- 100 gram ricotta
- 1/2 bloedsinaasappel, rasp en sap
- 1/2 bloedsinaasappel, in parten
- 2 handjes rucola
- 1 eetlepel sumak
- een handje walnoten, grof verkruimeld
- zout en peper
- goede olijfolie
En zo maak je het:
- Verhit in een steelpannetje het water, de azijn en de suiker totdat de suiker is opgelost. Zet dan het vuur uit.
- Doe de dun geschaafde bietjes in een kom samen met de pekel en laat minimaal een uurtje staan (je kunt dit ook een dag van tevoren maken, zet de kom dan in de koelkast).
- Meng de ricotta met de rasp en het sap van de bloedsinaasappel en de sumak. Zet apart.
- Leg de plakjes biet dakpansgewijs op 2 borden en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het ricottamengsel over de bietencarpaccio en verdeel ook de rucola over de borden.
- Garneer de kortgepekelde bietencarpaccio met de walnoten en de partjes bloedsinaasappel en besprenkel het geheel met olijfolie. Serveer direct.
Laat me in de reacties hieronder weten wat je van dit recept vindt! Wat is jouw lievelingsgerecht met biet?
Heb je een etentje? Serveer de kortgepekelde bierencarpaccio als voorgerecht bijvoorbeeld bij deze spaghetti aglio olio e peperocino!
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.