Heyhey! Daar ben ik weer. Inmiddels ben ik weer een beetje uitgejetlagd van onze geweldige vakantie naar Mexico, tegelijkertijd heb ik nog steeds enorme heimwee. Wat was het fijn! Ik heb zo ontzettend veel nieuwe inspiratie opgedaan, can’t wait to share it with youu. Maar, eerlijk is eerlijk, we hebben denk ik per persoon in 2,5 week wel bijna 60 taco’s gegeten (en dat is niet overdreven), dus ik zit nu even in een taco-detox. Om toch niet al te ver af te dwalen heb ik een heerlijke en super gezonde lunchwrap met kikkererwten en bloemkool in kerrie voor je voorbereid. Boordevol groenten om je een goede boost te geven als je die nodig hebt. Hij is snel klaar en je kunt ‘m een dag van te voren maken om de volgende dag mee te nemen naar je werk. Ik maak de wraps zelf en ik beloof je; hieraan kan echt niets mislukken! En het is zooooveel lekkerder 😉
Lunch | 20 minuten bereidingstijd
“Deze wrap is ideaal als je een groente-boost nodig hebt”
Ingrediënten
Voor 3 wraps
- 200 gram volkorenmeel
- 125 ml water
- 1/2 theelepel zout
- 1 eetlepel zonnebloemolie
Voor de vulling
- 250 gram kikkerewrten, afgespoeld en uitgelekt
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 eetlepel kerrie madras
- 1 theelepel kappertjes
- 1 eetlepel citroensap
- Peper en zout
- 1/4 bloemkool, in hele kleine roosjes
- 1 theelepel chilivlokken
- Zonnebloemolie
- Rauwkost naar keuze
En zo maak je het:
- Meng voor de wraps het meel, water, de olijfolie en het zout met een lepel. Als het een bal vormt kneed je het nog even door. Als het te droog is kun je nog wat water toevoegen. Als het te nat is nog wat meel. Vervolgens dek je het deeg af met folie en laat je het even rusten. Bestrooi je werkblad rijkelijk met bloem en leg het deeg hierop. Strooi ook wat bloem op de deegbal en druk deze een beetje plat. Verdeel in 3 gelijke delen en vorm hier bollen van. Rol alle bollen uit tot een dunne cirkel.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wraps ongeveer 1-1,5 min per kant. Bewaar ze daarna in een schone theedoek om ze zacht te houden. Als je de wraps een dag van te voren maakt kun je ze in folie in de koelkast bewaren.
- Meng voor de vulling de kikkererwten met de rode ui, mayonaise, Griekse yoghurt, de kerrie, kappertjes, het citroensap en wat peper en zout. Plet het kikkererwtenmengsel een klein beetje met een vork.
- Verhit een koekenpan op hoog vuur met een scheutje zonnebloemolie en de chilivlokken. Bak de bloemkoolroosjes kort en heet zodat ze zwarte randjes krijgen en beetgaar zijn. Laat ietsje afkoelen en meng dan door het kikkererwtenmengsel.
- Beleg je volkoren wrap vlak voor het opdienen met het bloemkool-kikkererwtenmengsel en je favoriete rauwkost. Serveer je gezonde lunchwrap met kikkererwten en bloemkool in kerrie gelijk, of bewaar ‘m in de koelkast tot gebruik.
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.