Vers van Lau

Global Food Made Local

Gevulde paprika met orzo alla vodka

Ik wist dat pasta alla vodka mijn nieuwe go-to recept zou worden. Als variatie daarop maakte ik deze gevulde paprika met orzo alla vodka! Ik voegde er gebakken aubergine aan toe samen met wat mozarella en parmezaan. De orzo is perfect om groenten zoals paprika (of uitgeholde tomaat) mee te vullen! zo krijg je ook gelijk een goede portie groenten binnen. Ook bij dit recept hoef je je geen zorgen te maken om de alcohol, want die verdampt volledig. Wat overblijft is een smaak die je nergens anders mee kunt evenaren ;-). Smakelijk!

Hoofdgerecht | 50 min bereidingstijd

Gevulde paprika met orzo alla vodka

“Een smaakvol gerechtje met een goede portie groenten!”

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 150 gram orzo
  • 2 banaansjalotten, in dunne ringen (neem rode ui als je geen banaansjalot kunt vinden)
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik biologische tomatenblokjes (400 gram)
  • 50 ml vodka
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 aubergine, in blokjes
  • olijfolie
  • 4 rode paprika’s, in de lengte gehalveerd
  • 1 bol mozarella, in kleine stukjes gescheurd
  • 50 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en peper

En zo maak je het:

  1. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de blokjes aubergine in 2 delen krokant en bruin. Laat de aubergine uitlekken op keukenpapier en bestrooi royaal met zout.
  2. Ondertussen verhit je een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de sjalot aan, hij mag best wel wat kleur krijgen dus neem de tijd. Voeg dan de knoflook toe en fruit even mee.
  3. Doe de tomatenpuree in de pan en ontzuur deze. Voeg dan de orzo toe, roer goed om en blus het geheel af met de vodka.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe, vul het blik met water en doe dit ook in de pan. Breng dit aan de kook, zet vervolgens het vuur laag en doe de deksel op de pan. Kook de orzo langzaam gaar en roer regelmatig. Dit duurt ongeveer 10 min.
  5. Voeg dan de kappertjes en oregano toe en breng op smaak met zout en peper.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de halve paprika’s in een ovenschaal en vul deze met de orzo. Doe daarbovenop de aubergineblokjes en top af met de mozarella en parmezaanse kaas.
  7. Besprenkel met wat olijfolie en schuif de ovenschaal in de oven. Na een klein halfuurtje zijn de paprika’s gaar en de kaas mooi gesmolten. Dien je gevulde paprika met orzo alla vodka op met wat extra parmezaanse kaas.

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.