In Mexico eten ze natuurlijk geen Mexicaanse ovenschotel, maar soms mag je gewoon een beetje fusion-en. Noem het een ovenschotel met een Mexicaans tintje, of een fusion Mexicaanse ovenschotel;-). Deze schotel is perfect voor het weekend, maar voor doordeweeks eigenlijk ook. In het weekend eet je er misschien meer nachochips bij. En doordeweeks kun je ‘m ook combineren met (zilvervlies) rijst. Het mooie bij dit gerecht is dat je al je restjes groenten uit de koelkast kunt gebruiken, zodat je niets hoeft weg te gooien! Yay!
Hoofdgerecht | 45 minuten bereidingstijd
“De pérfecte ovenschotel met restjes uit de koelkast!”
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 1 zoete aardappel, in blokjes
- 1 rode (punt)paprika, in stukjes
- 2 tomaten, in blokjes
- 1 rode ui, in grote stukken
- 2 tenen knoflook, gesnipperd
- 1/2 tl gedroogde chipotlepeper (of 1 chilipeper, in dunne ringetjes)
- 1,5 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- olijfolie
- zout en peper
- een klein handje koriander, grofgehakt
- 100 g crème fraîche
- 1/2 limoen, sap
- 1/2 limoen, in partjes
- jalapeñopepers ter garnering
- een half zakje geraspte kaas
- nachochips en/of gordita’s
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de zoete aardappels met wat olie, de paprikapoeder, komijn, zout en peper in een ovenschaal en hussel even om. Schuif de schaal in de hete oven voor ongeveer 20 min, hussel halverwege weer een keer om.
- Voeg dan de knoflook, chipotle, ui, paprika en tomaat toe. Roer nogmaals om en schuif terug in de oven voor ongeveer 10 min. Bestrooi de schotel nu met geraspte kaas en zet nog eens 10 min in de oven of totdat de kaas gesmolten is.
- Verdeel de crème fraîche over de fusion Mexicaanse ovenschotel, eveneens als de jalapeñopepers en de koriander. Besprenkel het geheel met wat limoensap en serveer met de extra partjes limoen, nachochips en/of gordita’s.
Tip! Deze chipotle-bonentaco’s met geroosterde zoete aardappel en jalapeño-komkommersalsa zijn ook superlekker!
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.