Vers van Lau

Global Food Made Local

Rigatoni alla vodka van gekonfijte cherrytomaatjes

Pasta en vodka???? Ik hoor je hersens al kraken. Maar geloof mij, trek die drankkast maar vast open want vanavond wil je dit maken! Maak je geen zorgen, je wordt er niet dronken van. Alle alcohol verdampt, dus dit gerechtje is ook geschikt voor een dinertje met je baas of met je kinderen. Ik overdrijf niet als ik zeg dat deze combi me het meest heeft verrast in het afgelopen jaar. Mijn versie is rigatoni alla vodka van gekonfijte cherrytomaatjes, voor een echte smaakexplosie die echt iedereen van z’n stoel blaast. Heb je de vodka al uit de kast getrokken? Let’s get cooking!

Hoofdgerecht | 45 min bereidingstijd

Rigatoni alla vodka van gekonfijte cherrytomaatjes

“Pasta en… vodka??? YES WAY”

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 50 ml vodka
  • 50 ml slagroom
  • 400-500 gram rigatoni (afhankelijk van het aantal grote eters)
  • 5 gram basilicum
  • 30 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 flinke handen rucola

En zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de cherrytomaatjes met het snijvlak naar beneden in een ovenschaal en strooi hier de poedersuiker gelijkmatig overheen. Besprenkel met flink wat olijfolie en bestrooi tot slot met zout en peper. Schuif voor 30 min in de oven.
  2. Maak ondertussen de vodkasaus. Verhit een diepe koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de chilivlokken en knoflook aan zonder deze laatste te laten verkleuren. Voeg dan de tomatenpuree toe en ontzuur deze door ‘m even mee te bakken.
  3. Voeg vervolgens de vodka toe en roer om. Breng het geheel aan de kook en laat de saus iets indikken.
  4. Kook de rigatoni al dente in gezouten water. Bewaar een soeplepel van het kookvocht.
  5. Doe daarna de gekonfijte cherrytomaatjes bij de vodkasaus en pureer met een staafmixer halfglad. Voeg de slagroom toe en roer nog even om.
  6. Doe de pasta bij de saus en schep om.
  7. Dien de rigatoni alla vodka van gekonfijte cherrytomaatjes op en garneer met basilicum en parmezaanse kaas. Serveer met wat rucola.

Tip: Maak ook eens deze orzo alla vodka!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.